Sevgili Samsunlular, mübarek ramazan bayramınızı (kurban bayramıdır ve arkadan bir görevli 'kurban bayramı efem' diye uyarır) ,....
mübarek ramazan bayramınızı olmasa daaaaaaa en az onun kadar mübarek kurban bayramınızı kutlarıııııııııımmm... (tabi ki Tansu Çiller)
-----------------------
60'lı yıllarda Kıbrıs meselesinden ötürü İngiltere'yle aramız iyi değilken ve İngiliz Dişişleri Bakanı'na kamuoyu acayip gıcık olmakta iken İngiltere ziyareti dönüşünde gazetecilerle Süleyman Demirel arasında geçen diyalog:
- efendim neden İngiliz Dişişleri Bakanı'nın elini sıktınız?
- neresini sıkacaktık gardeşim..
-------------------------
Temsilci: iyi günler. Nasil yardimci olabilirim?
Müsteri: Benim dün son ödeme tarihiymis extre bugün geldi. Bugün yatirirsam faiz islermi?
Temsilci: Evet geciktirdiginiz için faiz isler.
Müsteri: Ne biçim bankasiniz diger bankalar böyle olunca faiz almiyorlar iptal ediyorlar.
Temsilci: su andaki uygulama böyle, Baska yardimci olabilecegim bir konu var mi?
Müsteri: Yok
Temsilci: iyi günler size
Müsteri: Size kötü günler. Köpek siçsin sizin bankaniza! ! ! ! !
---------------------------
-'Hazir olduktan sonra 'hazirim' DEYİN, gong sesini DUYDUKTAN sonra yarismaya baslayabilirsiniz...' 'Sans Kapiyi Çalinca'
programinin sunucusu Nil Yigitbas SAĞIR ve DİLSİZ yarismaciya söylüyor..
Yıl 1980. Güvenlik güçlerinin ev baskınları had safhada. O günlerde polis bir ihbar üzerine solcu olarak bilinen birinin evini basmış. Tabii ilk iş olarak evdeki kitapları karıştırmaya başlamışlar. Polislerden biri kütüphanede Lenin'in kitaplarından birini bulmuş. Artık hangisiyse kitabın üzerinde Vladimir İlyiç Lenin'in kısaltılmış hali olarak VI Lenin yazıyormuş. Eleman heyecana kapılıp başlarındaki amirine gidip 'Amirim' demiş, 'Biz bunun birincisiyle başa çıkamadık, bakın herifler altıncısını çıkarmışlar! '
Yine aynı dönem. Bu kez başka bir eve baskın düzenlenmiş. Bu baskında güvenlik güçlerinin amiri bastıkları evin sahibini karşısına almış azarlıyormuş: 'Ulan vatan haini, ulan Moskof uşağı, hadi anandan babandan utanmadın, bari şu duvarına resmini astığın ak sakallı dedenden utan! ' Duvardaki ak sakallı dede ise, Karl Marx'ın o çok bilinen resmiymiş.
1980 öncesi Ankara - Keçiören'de bir marketin camında 'Nefis Rus salatası geldi' yazıyormuş. Bu yazıyı gören ülkücüler marketi basmışlar ve sahibini 'Bu yazı yarın ordan inecek' diye tehdit etmişler. Ertesi gün marketin vitrininde yeni bir yazı varmış: 'Nefis Amerikan salatası geldi! '
----------------------------
Yolcu: Şirinyerden geçermi?
Otobüz şoförü yolculara dönerek:Geçiyor mu?
----------------------------
'Sanatçı bir akimilatör gibi, önce şarş sonra deşarş...' => Müslüm Gürses
Hocamız her yönü ile Beşiktaş'ı çok iyi biliyor. Şu an kasetlerden takımı izliyor. Sergen'e karşı ayrı bir ilgisi var. Ben de Sergen ile görüştüm ve rejime başladı. Bundan sonra çekirdek yemeyecek. Kendisine bakacak...' => Kıvanç Oktay
-----------------------------
Mehmet Ali Birand: Siz bu türban konusunda seçimden öncede iktidara gelirsek bu konuyu halledeceğiz demiştiniz, bugünlerde yani şey yine bu konunun üstüne en çok siz gidiyorsunuz, misyoner gibi davranıyorsunuz ee aaa uu hani şey gibi mayın tarlasına en önde şeyi gönderirler ya...
Bülent Arınç: Eşeği...
Mehmet Ali Birand: Estağfurullah! ..
------------------------------
Mobil Hayat sunucusu: Hiç bir film izleyip a bu rol tam bana göre sanki benim için yazılmış dediğin oldu mu?
Doğa Bekleriz: Çok üzgünüm ki çok geç görebildim, geçen gün Yeşil Yol'u izledim, zencininki mükemmeldi. Öyle etkilendim ki böngür böngür ağladım...
Sunucu: Çok mu duygusaldı?
Doğa: Ya bilemiyorum, kocamandı yani zencininki, ipiriydi, ipiri bi zenciydi...
'Hanımablaaa, bu gördüğün enişteye benzemez altına aldı mı öldürür! ..'
=> Minibüs şoförü (az kalsın ezeceği yaşlı bir teyzeye)
-ekmek yemediğinden kurudu bu böyle...
-demek ki ekmek kilo aldırıyormuş, ve demek ki size ekmek yasakmış!
-e ekmek arası köfteyi nasıl yiyeceğiz? ! ! ? ...
-------------------------------
-Yedi yedi daha ne edeerr? ?
Kalabalık: - ondöört
- haayyııırr... Yedi yedi daha ne edeeer?
Kalabalık ? kırkdokuuzz
- haayııırr.. Bugün günlerden neee?
Kalabalik: cumartesiiii
- haayııır. Bugün ayın kaçııı? ?
Kalabalık: yedisiii
- Aylardan neee?
Kalabalik: temmuuuuzz
- yedi yedi daha ne edeerr?
Kalabalık ? ? (Tansu Çiller, bir 7 temmuz günü Yalovalılara 77. il oldukları müjdesini vermeye çalışıyo...)
atv'de Akademi Türkiye izlenir..haftanın kompozisyonu eski İstanbul'dur ve yarışmacılar fes takmışlardır fln..bu esnada;
sist; _ha ha feslere bak! sahte bunlar ya,püsküller sağda,normalde solda olur..
bab; _hayır olmazz!
sist; _evet baba, normalde solda olur..
bab; _olur mu hiç! püsküller ortada olur..sonra nereye isterse oraya giderler..sağ,sol..
sist; _haa evet ) heralde ya sona istedii yere gider..dooru sabit deil ki..
AYI: şşşttt sarı ipna mısın lan sen ne o saçlar öyle?
AYI2: ehehe coniye bak.
MAĞDUR KİŞİ: elhamdülillah müslümanım.
AYILAR: pardon abi. turist şeyettiydik.
Saba Tümer: Yapacağınız şovu merakla bekliyoruz. Britney Spears, Madonna'yı çok izlemiştik ama...
Gülben Ergen: (Britney Spearsa benzetildiğini zannederek, havaya girmiş bir şekilde):
Ay ben Britney Spears, ehe ehe...
Saba Tümer: Hayır canım ne alakası var! ..
ad yolda yürüyordur elinde veda busesi (umay umay) garip kırmızı bi kitaptır: yanından yakışıklı bi genç ve güzel kız arkadaşı geçer bad ilgisizdir geçer gider ama kızın ilgisi vardır
kız- aaaa hayatım bak kitap..
yakışıklı- hö ne dedin..
bad- hiç sallamaz yürümeye devam eder
kız- bi saniye bakarmısınız
bad- buyrun
kız- şey kitabınıza bakabilirmiyim
yakışıklı- rahatsız ediyoruz ama hayatım
bad- zevkle tabi buyrun
kız- aaa bak bulamadığım kitap bu ben bunu istiyorum cezmi
yakışıklı- olmaz hayatım bizim değil hem niye satsınki
bad- satarım 100 milyon ver senin olsun (şakadır satmamak için söylemiştir)
kız- alalım cezmi
bad- al cezmi
yakışıklı- ama hayatım çok pahalı oha yani
kız- benden değerlimi aşkım yaaaaaa. (tiki mod on
bad- evet ya ondan değerlimi cezmi (içinden evet kesinlikle)
kız- istiyoruuum işte hep böyle yapıyosun, ben bunu almadan bi yere gitmem (arpaş reklamı
yakışıklı- ya ama üstümde yok o kadar
olaya üzülen ve bir aile faciasına sebep olmak istemeyen iyi yürekli bad cezminin kulağına eğilir ve kitabı nerde bulabileceğini söyler hem ordaki fiyatıda sadece 5 milyondur, yakışıklı cezmi güzel bir sürpriz yaptımı bilmem ama böyle bi kız düşman başınadır
Anımsadığım kadarı ile, 'Kurtlar Vadisi' dizisinde geçtiği söylenen bir diyalog:
Kız: 'Seni seviyorum'
Erkek: ' Eyvallah' )
Serap Ezgü ile Kadının Sesi programında Serap hanım 13 yaşında isteyerek evlenmiş kıza sorar;
Serap; neydi zorun da evlendin? demek ki vardı bi bildiğin..ya da birşey bilmiyordun o yüzden evlendin..?
kız; (gülümser) e..e..bilemiyorum..(e tabi
-------------------------------
Sunucu: Petek Hanım siz biraz deliymişsiniz?
Petek Dinçöz: Yok yok öyle böyle değil ben ciddi denyoyum...
Sunucu: Estağfurullah Petek Hanım...
Petek Dinçöz: Yok vallahi bak ciddi denyoyum ben...
--------------------------------
- Beni sevdiğini söyle lütfen.....
- Yalan söylemeyi hiç sevmem........ ))))))))